Povračilo stroškov testiranja športnikov na prisotnost virusa SARS-CoV-2 na podlagi PKP7

 

Spoštovani, 

Direktorat za šport MIZŠ je v petek, 19. februarja 2021 pripravil predstavitev ukrepa povračila stroškov testiranja športnikov, trenerjev ter drugega tekmovalnega osebja iz PKP7 – Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUPOPDVE).

 

S klikom na spodnji gumb lahko prenesete predstavitev iz dogodka.

 
V predstavitvi so odgovorili tudi na vprašanje glede povračila stroškov testiranja tujih športnikov na uradnih mednarodnih tekmovanjih v Sloveniji, ki jih organizirajo slovenske nacionalne panožne športne zveze in sicer, da so omenjeni stroški upravičen strošek. 

Prosimo vas, da na ustrezen način obvestite vse vaše članice oz. športna društva, katerih člani so športniki in trenerji, katerih stroške testiranja naslavlja ukrep.

Prav tako vas prosimo, da vzpostavite protokol izmenjave podatkov za učinkovit pripravo in oddajo zahtevkov za povračilo stroškov testiranja v smeri od društev do NPŠZ in po prejemu sredstev v obratni smeri – od NPŠZ do športnih društev oz. posameznikov. 

Pojasnilo glede načina beleženja poslovnih dogodkov po celotni vertikali od športnika in trenerja, prek društva do nacionalne panožne športne zveze iz resornega ministrstva še sporočijo naknadno.

Za vsa dodatna vprašanja in pojasnila smo vam na voljo.

 

Športni pozdrav,

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez