Tečem za šport!

Spoštovani,

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez podpira akcijo “Tečem za šport”, s katero želimo izpostaviti trenutno problematiko na področju športa, negativen odnos države do športa, predvsem pa naglo poslabševanje statusnega položaja športnikov, finančnega poslovanja športnih društev in zvez ter splošen upad motoričnih sposobnosti otrok in njihovega zanimanja za šport.

Navkljub številnim predlogom in pozivom civilne sfere športa, pa je imela država do sedaj  večinoma gluha ušesa tudi pri sprejemanju protikoronskih paketov. 

Zavedamo se dejstva, da je zdravje ljudi na prvem mestu in hkrati vodilo tistim, ki odločajo o ukrepih za zajezitev pandemije virusa Covid-19. Slednje smo v preteklem letu vestno upoštevali in bili zgled marsikateremu državljanu. Spodbuditi želimo nadaljnjo javno razpravo o predlogih rešitev ob izhodu iz te krize, ki jih je OKS – ZŠZ že predlagal, vendar niso bili upoštevani. 

Vabimo vas, da delite posnetke in fotografije dela treninga, ki vključuje tek v svojem lokalnem okolju ali v okolju športnega društva s ključnikom #tecemzasport. Ob tem pozivamo vse, da se ob izvajanju aktivnosti, strogo držite vseh trenutno predpisanih ukrepov za zajezitev pandemije virusa Covid-19.

Obenem želimo z akcijo drug drugega motivirati in si dajemo v teh specifičnih časih prepotrebno spodbudo.

Športni pozdrav,

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez

 

Lep pozdrav,